Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

 

 

 

├Ś

Fout

The CEGCore2 library could not be found.

Wat moet ik doen als de bevalling start en ik nog geen kennismaking met de ingeplande kraamverzorgende heb gehad?

 

Je weet al wel haar naam maar weet nog niet haar rechtstreekse telefoonnummer. Wanneer de bevalling zich aankondigt mag je contact met kantoor opnemen: kantoortijden 0527-291637 / weekend en buiten kantoortijden 06-12266417. Vervolgens kan je rechtstreeks contact met de kraamverzorgende opnemen. Door de korte lijnen tussen jou en de kraamverzorgende kunnen jullie goed afstemmen. Uiteindelijk zal de verloskundige het moment aangeven dat de kraamverzorgende mag komen.

 

Kan de kraamverzorgende goede begeleiding geven bij de borstvoeding?

 

Kraamzorg Monique Boer is gecertificeerd omdat wij het heel belangrijk vinden dat alle kindjes de beste zorg rondom borstvoeding krijgen. Hier hebben ze later profijt van. Om die reden zijn alle kraamverzorgenden extra geschoold in het begeleiden van borstvoeding. En mocht het niet gaan zoals je graag wilt of zijn er complicaties dan kan de kraamverzorgende, in overleg met de verloskundige, je adviseren om advies in te winnen bij een lactatiekundige. Het draait tenslotte om de juiste zorg en hier is een goed borstvoedingsadvies onderdeel van.

 

Worden alle kosten van kraamzorg vergoed door mijn zorgverzekering?


Kraamzorg valt binnen de basisverzekering, iedereen is hier dus voor verzekerd. Wel is er een wettelijke eigen bijdrage, de hoogte hiervan is € 4,40 per uur. Indien je aanvullend verzekerd bent is het goed om na te kijken wat de extra vergoedingen zijn voor geboortezorg. Waarschijnlijk wordt de wettelijke eigenbijdrage kraamzorg vergoed.

 

Gaat de kraamverzorgende mee naar het ziekenhuis?

 

Wanneer de bevalling thuis is gestart, maar er complicaties zijn gaat de verloskundige met je mee naar het ziekenhuis. De kraamverzorgende blijft thuis en sluit de bevalling af door het huis opgeruimd achter te laten.

Mocht je polyklinisch bevallen in het ziekenhuis in Heerenveen, Sneek of Zwolle dan gaat de kraamverzorgende mee met de verloskundige om te assisteren. 

 

Hebben jullie een contact met alle zorgverzekeringen?


Kraamzorg Monique Boer heeft met alle zorgverzekeringen een contract. Meld je bij ons aan en wij regelen de financiële afhandeling voor je.

 

Kan je een voorkeur voor een kraamverzorgende of type kraamverzorgende doorgeven?

 

Jazeker. Met de planning houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van de cliënt. Als je een specifieke voorkeur hebt voor een kraamverzorgende benaderen wij haar direct zodat zij kan kijken of ze ruimte in haar planning heeft voor jou.

 

Krijg je gegarandeerd de kraamverzorgende waar je kennis mee hebt gemaakt door een huisbezoek?


Ons streven is dit zéker maar helaas lukt dit niet altijd, omdat het tijdstip van de de geboorte van een kind niet voorspelbaar is. Eén kraamverzorgende voor de hele kraamperiode is onze hoogste prioriteit.

 

Krijg ik in drukke periodes zoals de vakantietijd of tijdens de feestdagen de geïndiceerde zorg?

 

Tot nu toe is het gelukt om dit voor elkaar te krijgen.